Help mee armoede te bestrijden!

Over ons

YWAY Nederland

In Pakistan leeft ruim 30% van de bevolking onder de armoedegrens. De christelijke welzijnsorganisatie YWAY wil mensen in de steden Youngson Abad en Martinpur structureel aan voldoende voedsel helpen door zaaigoed te verstrekken voor een eigen moestuin. YWAY ondersteunt de verzorging van de groenteplantjes met instructieboekjes- en filmpjes. Ook familieleden of buren profiteren van de opbrengst van de moestuin. Zo worden mensen minder snel slachtoffer van omstandigheden (zoals werkloosheid door de coronacrisis) én kunnen zij gezond en sterk de uitdagingen van het leven aan. YWAY Nederland ondersteunt de YWAY organisatie in Pakistan door middel van diverse akties, zoals de verkoop van een adventskalender.

Bouwen aan een beter bestaan

Helpt u mee?

Koop een adventskalender

Adventskalender YWAY 2023

De verkoop voor 2023 is gestopt. Deelnemers bedankt!! Doet u, doen jullie volgend jaar ook (weer) mee?

De PRIJSTREKKINGEN vindt u HIER.

Y(our)WAY Nederland komt op weg naar Kerst met het initiatief om adventskalenders te verkopen in Mussel en omstreken.

Met de koop van een adventskalender steunt u onze projecten voor de mensen in Youngsounabad (Pakistan) én u maakt dagelijks kans op erg leuke prijzen!

Achter elk vakje van onze adventskalenders ziet u een
bedrijfsnaam met daarbij de prijs die door dit bedrijf wordt geschonken. De exacte spelregels kunt u HIER lezen.

De trekking vindt dagelijks plaats om 18:30 uur en is te volgen
via de Facebookpagina van YWAY Nederland. Een lotnummer
kan slechts 1x getrokken worden.

 

De verkoopprijs van de kalender is € 12,50

De gehele opbrengst gaat naar het goede doel!

De adventskalenders zijn vanaf midden november te koop. Natuurlijk kunt u ook ‘gewoon’ een gift overmaken om YWAY te steunen. Scan hiervoor de iDeal QR-code met uw telefoon.

Deelnemende bedrijven:

Beautysalon Élan (Mussel), Westerwolds Goud (Onstwedde), Juwelier Mulder (Mussel), Hof van Saksen (Rolde),
Bakker Meinds (Onstwedde), Brouwerij Westerwolde (Vlagtwedde), Op Dreef Catering (2e Exloërmond),
Folkers Rijopleiding (Onstwedde), S-Markt Scholte (Mussel), Landgoed Nienoord (Leek), Johan Schuitema (Mussel), Boerderijwinkel Kruize (Mussel), Autobedrijf Jansen (Jipsinghuizen), Slagerij Hemmen (Onstwedde), Summertime (Mussel), Roelfsema Installatietechniek (Mussel), Hoveniersbedrijf Veldhuis (Vledderveen), High5 Sports (Mussel),
Leffers Bouw & Transport (Vledderveen), Zorg in Hout (Mussel).

Microkredieten

Microfinanciering (renteloze lening voor kleine bedrijven) is een nieuw en experimenteel project van YWAY met 10 mensen van Youngson Abad en Martin pur. 21-08-2021.

Speech Competition

YWAY Pakistan organiseert een “Speech” toernooi om jongeren te stimuleren tot studeren.

ERvaringsverhalen

Faarooq

De afgelopen twee jaar werkte Farooq in een steenbakkerij. Zijn vader had een lening bij de eigenaar van de steenbakkerij en werkte daar om de lening af te betalen. Toen hij stierf, ging deze verplichting over op Farooq. Hij moet meer dan twaalf uur per dag werken en heeft slechts één dag in de maand vrij. Om de lening af te betalen wordt geld ingehouden op zijn salaris. Maar hij krijgt geen inzicht in het afbetalen van de lening en weet niet hoe lang hij dit werk nog moet doen. Zijn vrouw Sonia werkt in een andere steenbakkerij. Wat hier gebeurt, is wettelijk niet toegestaan en toch grijpen lokale overheden niet in. 

YWAY ondersteunt deze gezinnen en vraagt ons te bidden voor mensen als Farooq en voor mogelijkheden om hen uit slavernij te bevrijden. Daarnaast wil men nieuwe situaties als die van Farooq voorkomen.

Blog

Nieuws

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws over onze acties en projecten

Studio CC Hosting & Webdesign
Mussel, Nederland